Domino

1 Jaar de liefste Domino!

Domino! Gekke hond van mij.

Vorig jaar ging het niet zo lekker. Ik was eindelijk weer terug naar mama na een tijdje opknappen bij m’n vader en lies, met Nova! Nova had me de maanden daarvoor weer geleerd om naar buiten te gaan.

Eenmaal terug bij mama zat ik weer binnen en miste ik echt wat in m’n leven. Ik ging nadenken en dacht ”ik wil een hond” Ik kreeg mama zo ver om er naar te kijken en we struinden wat stichtingen en marktplaats advertenties af. Op vrijdag avond zag ik de knappe kop van Domino op marktplaats staan. Ik werd opslag verliefd en stuurde een berichtje. Ik moest een email in elkaar zetten met informatie over mezelf en over de leefomgeving. Ik vond het echt rete spannend en wachtte in spanning af op het antwoord. Uiteindelijk kreeg ik een mailtje dat ik de volgende dag gebeld zou worden.

Helemaal hyper. Ik zag mezelf al helemaal samen met Domino. De volgende ochtend werd ik wakker en werd ik gebeld. Ik moest wat vragen beantwoorden en later op de dag zou ik terug gebeld worden door het opvanggezin.

Ik heb letterlijk de hele dag naar m’n telefoon zitten staren haha, jeeetje ik vond het zó spannend. om 17:01 werd ik gebeld en na een gesprek van 20 minuten mochten we dezelfde avond kennis maken en als het klikt hem al meenemen. Wat een vreugde! Okeee.. Paniek. Want ik heb niks in huis. Ik vertelde dat ze om 17:01 belde en dat vond ik een grappig detail aangezien de winkels om 17:00 dicht gingen. Snel naar m’n vader gegaan om wat spullen op te halen voor Domino. Daarna gelijk doorgereden. Ik heb een angst voor lange autoritten maar deze rit viel me hartstikke mee, zo blij was ik.

Ik kwam daar aan en zag de allerliefste en mooiste hond ooit staan. Ik was nog verliefder dan dat ik al was van de foto’s. We hebben de hele avond lekker in de tuin zitten kletsen en Domino stond wel bekend om het feit dat ie lelijk kon doen naar vreemde mensen, hij deed geen seconde lelijk naar me. Ik wist het meteen, dit is mijn Domino.

We reden na het tekenen van het contract terug naar huis en die grote glimlach kwam echt niet meer van m’n gezicht. Eenmaal thuis hebben we heerlijk zitten kroelen, heeft Domino z’n nieuwe omgeving onderzocht en is hij helemaal bekaf tegen me aan komen liggen.

De eerste nacht ging super! Gelijk bij mij in bed en kroelen tot de max. Oooohhh wat een heerlijk beest is het.

Lieve Domino,

Vandaag ben je alweer een jaar bij mij. Vandaag een jaar geleden ontmoette ik jou voor het eerst en het was liefde op het eerste gezicht. Ik was gelijk helemaal gek op jou! Jij accepteerde mij ook gelijk, want we hebben de rest van de avond thuis heerlijk zitten kroelen.

In de loop van de tijd ontdekte ik dat je echt wel een rugzakhondje bent. Het was een paar keer echt heel pittig en ik heb er ook best wel vaak om gehuild, omdat het soms moeilijker was dan dat ik me had voorgesteld. Ik begon je steeds meer te begrijpen en ik begon te snappen waar je gedrag vandaan kwam. Ik begon te snappen wat jou triggerde en samen werken we daar aan, nog steeds.

Het was een periode erg pittig, je wilde iedereen die je niet kende bijten, je viel uit naar alles wat er voorbij kwam wat jij eng vond of niet kende. Het was een keer zelfs zo erg, dat je mij vol in m’n been beet. Wat mijn hart eigenlijk weer verwarmde was het feit dat ik aan je merkte dat je het er moeilijk mee had, dat je zelf ook onwijs geschrokken was en de rest van de dag week je niet meer van mijn zijde.

We hebben een training gedaan met Frits, je vind het heeerlijk om te leren. Alle handvaten die hij me gegeven heeft ben ik mee gaan werken, om jou zo steeds meer op je gemak te laten voelen. Heel langzaam veranderde je in een andere hond buiten en elke dag ben ik trots op jou.

Voor mij ben en blijf je de allerliefste hond ooit. Je komt naar me toe als ik huil en je likt m’n tranen van m’n gezicht. Wanneer ik een paniekaanval heb kom je boven op me liggen. Als ik me niet oké voel wijk je niet van m’n zijde en plak je de hele dag aan me vast.

Vanaf het begin zei ik al, ”we werken samen aan onze angsten, ik help jou en jij helpt mij” en dat is zeker iets wat lukt.

Het afgelopen jaar ben je zo onwijs gegroeid. Je bent veranderd naar een mega knuffelhond. In plaats van uit te vallen naar andere honden, speel je nu met bijna elke hond. groot, klein, het maakt je helemaal niks uit! Oké, sommige hele grote honden zijn nog een beetje spannend en dat laat je dan ook duidelijk merken en dan lopen we gewoon lekker de andere kant op. Volgende keer beter.

Elk hondje die je tegen komt wil je heerlijk mee spelen en zelfs als ze niet willen spelen, begin je een beetje te piepen omdat je zo graag wilt spelen. Je loopt heeerlijk los in het park, in de polder en in het bos, wat kan jij daar van genieten zeg. Als ik jou zo zie genieten, geniet ik ook.

We hebben onze downs gehad, zeker weten. Maar we hebben nooit opgegeven. Ik ben zo blij dat ik alles doorgezet heb en ik geniet ervan hoe ik zie hoe je nu geworden bent.

Wegens omstandigheden wonen we niet meer bij mama maar wonen we bij m’n vader en Lies, je weet wel, die twee enge mensen die je in het begin het liefst helemaal op wilde eten. Mijn vader, nu één van je allerbeste vriendjes. Als je hem hoort begin je hem al te zoeken en als hij binnen komt kroel je er helemaal op los. Wat ben jij een heerlijke kroelkip geworden Do!

Alleen Nova, dat is nog een beetje spannend. Het ene moment spelen ze samen buiten en het andere moment doe je gewoon alsof ze niet bestaat haha. Gewoon lekker doorlopen, niet lelijk doen, maar gewoon je eigen ding doen.

Een tijdje terug nam ik je mee naar mama. Mama is ook één van je beste vriendinnetjes. Ook wel vrouwtje 2. Je kwam de auto uit en jeetje wat was je blij. Als mama ons kwam bezoeken in zevenkamp gilde je het altijd uit van blijdschap en je zwaaide haar ook weer uit. Alleen nu is mama ziek en ziet ze er anders uit, maar dat snapte je niet. Toen je het eenmaal door had dat dat toch echt vrouwtje 2 was, was het ook allemaal weer goed.

Het afgelopen jaar heb ik er ook een vriendinnetje bij gekregen Do, dat komt door jou! Namelijk Danielle, je vorige vrouwtje. Danielle komt af en toe op bezoek en dan ben je helemaal blij. We hebben de afgelopen periode veel afgesproken en lekker buiten gewandeld en stiekem vertel ik haar alles wat je doet. Danielle mist jou heel erg en dat begrijp ik heel goed, dus mag ze zo vaak komen kroelen met jou als ze wilt en dat vind je heerlijk al die aandacht!

Het afgelopen jaar hebben we veel gewandeld, veel geleerd, ik heb veel van je ontdekt en ik kan niet wachten om nog veel meer leuke dingen samen met je te doen.

Liefste Domino, ik hou zo erg van jou en ik ben zo onwijs blij en dankbaar met jou in m’n leven. Het gebeurd vaak genoeg dat ik naar je kijk en dat m’n hart dan overspoeld word van liefde en dankbaarheid. Elke ochtend met de heerlijkste kroel sessies wakker worden, heerlijk buiten spelen, binnen spelen, lekkere dingetjes aan je geven, soms ook even op je mopperen omdat je nog wel eens heel ondeugend kan zijn, echt, ik kan er niet genoeg van krijgen.

Je bent het allerbeste wat me is overkomen en samen komen we er wel. Als ik al zie hoeveel jij veranderd bent in een jaar tijd, geeft dat me onwijs veel vertrouwen en zelfvertrouwen. We kennen elkaar door en door en onze band is zo sterk en speciaal, ik hou zoveel van je!

Op naar nog heel veel mooie jaren met jou!

Dikke knuffel

Danielle

Auteur

daan@daanklxxs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn lieve mama.

26 juli 2021