Dagelijks

26-02-2021

Vandaag mocht de cadeauswap open!

Gister heb ik lekker schoon gemaakt in huis. Ik heb eerst even lekker gewandeld met Do. Ik hoefde gister geen boodschappen te doen dus dat was wel fijn. Na het wandelen heb ik nog even op de bank gezeten en daarna ben ik begonnen met schoonmaken.

Ik ben begonnen met de kleine dingetjes en ik moet eerlijk zeggen, m’n energielevel lag echt heel erg laag. Doordat ik weinig energie had, had ik alles in etappes gedaan. Halverwege de middag heb ik nog even wat gegeten en daarna ben ik weer verder gegaan.

Uiteindelijk was ik om 17:00 klaar en had ik weer een schoon huisje en een gedweilde vloer! Ik had de hele dag een beetje een slechte stemming maar dat is uiteindelijk wel weer goed gekomen toen alles weer lekker schoon was.

Waarschijnlijk maak ik me dan te druk om de dingen die ik van mezelf moet doen en ga ik daar steeds meer tegenop zien. Ik moet leren dat het niet erg is om een dingetje een paar uur of een dag later te doen. Voor nu kan ik daar nog niet zo goed mee om gaan.

Na het schoonmaken heb ik gegeten, iets later dan normaal, maar had nog niet zo’n honger. Uiteindelijk heb ik een verse magnetronmaaltijd opgewarmd en heb ik die gegeten. Na het eten weer een stressmomentje en gewandeld met Do.

Weer terug gekomen heb ik alle kaarsjes aan gezet en heb ik de tv aan gezet. Sinds ik hier woon kijk ik meer tv dan normaal, maar weinig tot bijna niet meer overdag. Dat is een grote vooruitgang!

Ik heb uiteindelijk het innemen van m’n lorazepam nog een half uurtje langer weten te rekken dan de afgelopen dag. Gisteravond heb ik hem om half 9 genomen in plaats van 8 uur. Het was een klein beetje spannend maar het is helemaal goed gegaan en de avond was eigenlijk zo voorbij.

Afgelopen nacht weer eindelijk eens doorgeslapen! Vanmorgen toen ik wakker werd kon ik niet zo goed wakker worden en ben ik eigenlijk veel te lang in bed blijven liggen. Ik stond pas om 11 uur op, ik kon er gewoon echt niet uit komen. Ik lag zo lekker en ik was er nog niet helemaal klaar voor om de dag te starten.

Na het opstaan m’n ochtendroutine gedaan en m’n cadeauswap uit mogen pakken! Het was weer een feestje om het uit te pakken en er zitten heerlijke dingen in! Het uitpakken bracht me een glimlach op m’n gezicht.

Uiteindelijk heb ik net om 1 uur ontbeten. Veel te laat, maar op een of andere manier gaat het vandaag allemaal wat trager en moeilijker. Ik ben een beetje bang dat ik weer in oude patronen terugval en daar maak ik me dan een beetje druk om. Ik weet dat het niet zo gek is dat ik nu weer wat vermoeider ben dan eerst. Ik ben 2 weken best goed beroerd geweest van die bijholte ontsteking en ondertussen ren ik alweer een week alle kanten op. Ik moet er een balans in gaan vinden, maar ik vind het onwijs moeilijk om die te vinden. Ik moet mezelf van mezelf bezig zien te houden en dat lukt niet altijd. Zo zorg ik er ook steeds weer voor dat ik over m’n eigen grenzen ga.

Ondanks dat het zonnetje zo heerlijk schijnt zijn de donkere wolken in m’n hoofd weer een beetje meer aanwezig. Ik hoop dat ze zo ook weer overwaaien en ik mezelf niet groot hoef te houden tegenover mezelf. Ik wil mezelf en andere bewijzen dat het allemaal wel kan, alleen is m’n hoofd het daar niet altijd mee eens.

Straks maar weer even lekker wandelen in het zonnetje met Do. Ook moet ik even naar de winkel om wat boodschappen te halen en verder heb ik niks op de planning. Vanavond weer lekker The Voice kijken en dan is deze dag alweer voorbij.

De tijd vliegt voorbij. Dat beangstigt me. Voor ik het weet is het dalijk 28 april en moet ik hier weer weg. Wat nou als ik dan nog steeds geen woning heb? Het is zo moeilijk. Ik wil zo graag genieten van het moment zelf maar je moet natuurlijk ook rekening houden met de toekomst. Nu ik dit zo opschrijf komen de tranen naar buiten. Misschien is dit het wel wat me zo dwars zat? Misschien moet ik wel even huilen om er daarna weer tegenaan te kunnen?

En natuurlijk geniet ik nu ook. Ik vind het stom dat m’n hoofd niet altijd meewerkt, maar ik probeer er wel met volle teugen van te genieten.

Ik wens jullie een hele fijne vrijdag

Dikke knuffel

Danielle

Auteur

daan@daanklxxs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25-02-2021

25 februari 2021

17-03-2021

17 maart 2021